Anmeldelse: Nytårs cruise til Oslo med DFDS Seaways


VN:F [1.9.13_1145]
Var artiklen nyttig?
Rating: 4.5/6 (4 votes cast)

Oslofærgen fra DFDS Seaways i Oslo havn nytårsftensdag

Nytårsaften er ikke noget specielt for mig – jo vidst, det er en rigtig hyggelig aften med godt selvskab og lækker mad, men sådan nogle aftener er der heldigvis flere af på et år.

Så mit udgangspunkt for en nytårsaften er, at det er en normal hyggelig aften, hvor man mødes med venner og familie, får noget god mad og hygger sig.

Det svære valg – hvad skal man nytårsaften?
I midten af november måned snakkede min kæreste og jeg om, hvad vi skulle lave nytårsaften. Normalt har vi altid var holdt en traditionel nytårsaften med venner og familie, men sidste år var vi i New Zealand, så der blev den holdt på lidt utraditionel vis og det ville vi egentligt også gerne i år (sidste år).

Derfor ledte vi efter et alternativ til en “traditionel” nytårsaften.

Først snakkede vi om, at bestille et hotelophold i København, hvor forplejning, nytårsarrangement og så videre var inkluderet. Det kunne sikkert have været rigtig hyggeligt, men det fangede alligevel ikke helt, men måske næste år?

Efter nogle dage kom vi i tanke om, at DFDS Seaways havde arrangeret et nytårs cruise til Oslo, hvor alt var inkluderet. Det var lige dét vi ville!

Vi har før været på et minicruise til Oslo og det var rigtig hyggeligt! Det var også dejligt at vi ikke skulle tænke på andet, end af slappe af og nyde aftenen. Det har man jo brug for engang i mellem.

Så valget faldt på et nytårscruise med DFDS Seaways til Oslo.

Deres nytårs cruise inkluderede:

 • Selve nytårscruiset
 • Indvendig kahyt
 • Kæmpe 7 Seas Dinnerbuffet inkl. 1 drik første aften
 • Stor morgenbuffet begge morgener
 • Nytårsarrangement med 4 retters middag med ad libitum vin, øl og så videre.

Derudover var der sandwich til frokost nytårsaftens dag og velkomstdrik, kransekage, champagne og natmad nytårsaften.

Prisen for arrangementet var 2.700 kroner per person, hvilket vi fandt rimeligt for 2 hyggelige dage på et nytårs minicruise med alt inkluderet.

Selve nytårscruise turen – trin for trin
Færgen Crown of Scandinavia sejlede fra Københavns havn torsdag eftermiddag, hvorefter den straks satte kurs mod Oslo.

Invendig kahyt med underkøjer på Oslofærgen

Hjemmefra havde vi bestilt en indvendig kahyt med underkøjer og den nåede vi hurtigt frem til, efter vi havde checket ind. Sidste gang vi var afsted boede vi i en Commodore Class kahyt, som var rigtig flot, så vi var lidt spændte på at se vores kahyt, som burde være i en lidt dårligere standard, men vi blev positivt overraskede.

Den indvendige kahyt var forholdsvis rummelig, havde et sminkespejl, et par stole og et fint badeværelse, med toilet, bruser og hårtørre. Den fremgik i det hele taget meget nydelig.

Da vi havde pakket vores ting ud og gjort os lidt fine, gik vi en tur rundt på skibet, hvor vi “inspicerede” de mange muligheder og besøgte Sea shoppen, hvor man kan handle alt fra flotte tasker, til parfumer, slik og vin.

Da vi havde gået lidt rundt, gik vi over til 7 Seas buffet restauranten, hvor vi skulle spise den første aften. Sidste gang vi var afsted spiste vi ikke inde i den restaurant, så da vi så den store buffet fik vi lidt af en overraskelse! Der var simpelthen noget for enhver smag med masser af fisk, grønt, kød, kartofler, ris og så videre. Alt sammen veltilberedt!

Tjeneren viste os hen til vores bord, hvor vi fik endnu en lille overraskelse – bordet var dækket op til fire og kort efter, mødte vi det andet par, som også skulle sidde ved bordet. Selvom vi havde troet vi bare skulle spise middag sammen, så var det faktisk meget hyggeligt og møde og snakke med nogle andre mennesker, som også havde valgte at tilbringe nytårsaften til søs.

Da vi efter et par timer, havde spist os vej igennem den lækre buffet, gik vi en sidste tur rundt på færgen, inden vi trak os ned i vores kahyt, for at læse og slappe lidt af for os selv.

Det var meningen at vi skulle have været oppe klokken 8 næste morgen, men et eller andet gik galt for min kæreste alarm på mobiltelefonen, så i stedet ringede det allerede klokken 7 og da vores ure viste noget forskelligt blev vi enige om, at stå op og spise morgenbuffet på 7 Seas restauranten, hvor vi også spiste mad, aftenen før.

Endnu engang var buffeten proppet med lækker mad, som vi nød godt af. Der var det hele og lidt til. Jeg forstår dog ikke hvorfor alle restauranter, altid skal blande juicen op med så meget vand, at man faktisk hellere vil drikke et glas rent vand? Men sådan har det stort set været, på alle de steder, hvor jeg har spist morgenmadbuffet.

Da vi havde spist en lækker morgenmad gik ved hen til vores kahyt, hvor vi sov en time eller to, inden vi skulle begive os ud i Oslo by klokken 11. Da vi vågnede tog tog vi godt med varmt tøj på, så vi ikke kom til at fryse. Jeg tror der var mellem -5 og -10 grader, men heldigvis blæste det ikke… endnu.

En af Oslos shopping-gader med masser af butikker

Når man tager på et minicruise med DFDS Seaways har man 6-7 timer i Oslo, men efter at have tilbragt cirka halvdelen i Oslos hyggelige gader, besluttede vi os for at vende tilbage til færgen, som ventede på os i Oslo havn. I Oslo havde vi nået at shoppe, besøge Operahuset og gået lidt rundt i byen, som stadigt var pyntet hyggeligt op.

Ved checkin blev vi mødt af en venlig dame i skranken, som forærede alle piger/damer en fin rød rose – herrerne fik desværre ikke noget… Da vi kom ombord på skibet var det pyntet stort op! Pyntet var, efter min smag, ikke så kønt, men festeligt var det i hvert fald!

Efter er par timers søvn, vågnede vi og gjorde os klar til aftens arrangement, som bestod af en 4 retters nytårsmiddag i restauranten 7 Seas og efterfølgende fest i enten Columbus Club, hvor der var live musik eller i skibets diskotek Heaven 11 Disko. Inden vi nåede ret langt ud af sengen, blev der banket på døren og en venlig dame afleverede et par sandwich og vand til os. Jeg har smagt bedre sandwich, men de kunne spises og det var en fin lille ekstra service, som vi ikke havde hørt om på forhånd.

Om aftenen startede nytårsarrangementet klokken 19, hvor man blev budt velkommen med en velkomstdrik. Her var alle passagerne samlet og man kunne stå og se på de mange flotte kjoler damerne havde taget på. Mændene var ligeledes klædt i noget af deres fineste tøj og det gav en rigtig god stemning.

Nytårsmiddag på Oslobåden

Da vi havde drukket ud, blev vi henvist til vores bord, hvor vi igen sad sammen med parret fra første aften. Ikke mange minutter inde i samtalen, opdagede vi, at vi havde misset dronningens nytårstale, som blev transmitteret på storskærm, men det gjorde nu egentligt heller ikke så meget for os…

Under middagen blev der serveret 4 retter:

 • En forret med ørred
 • En forret med hanebryst og tilbehør
 • En hovedret med den mest møre kalvemørbrad
 • En dessert med is og kage, som virkeligt smagte

Al maden smagte utroligt godt og i sær hovedretten og desserten blev nydt med glæde.

Mens vi nød maden, farede tjenerne rundt og sørgede for at alle gæster, havde vin og drikke, samtidigt med at de fik ryddet af og sat de nye retter på bordet. Samtidigt var der også tid og overskud til en lille sluder i farten. Ret imponerende, hvis du spørger mig!

Alle gæster spiste samtidigt og så vidt jeg lagde mærke til, så fik alle deres mad til tiden, så der ikke var nogen sure miner.

Så alt i alt, var middagen særdeles vellykket og hyggelig!

Da vi havde nydt den gode mad, gik vi over i Columbus Club og fik en plads. Med alle de mange mennesker kunne vi godt regne ud, at stedet ville blive godt fyldt, så vi gik derover lidt før alle de andre, så vi havde en god plads.

Fra vores plads kunne vi se dansegulvet, som hurtigt blev fyldt med feststemte og glade passagerer, som så ud til at have en vældig hyggelig og sjov aften!

Der gik dog ikke lang tid, før vi kunne mærke en rumlen i vores maver – ikke på grund af den proppede mave, men fordi det begyndte og blæse op udenfor, så skibet begyndte at gynge. Da klokken blev 24 skålede vi det nye år ind med champagne og kransekage. En mand der var afsted med sin kæreste benyttede nytåret til at fri til sin kommende kone, så mon ikke de kom rigtig godt ind i det nye år?

Da klokken nærmede sig 1, gik vi ned i vores kahyt for at slappe af. Det havde været en rigtig hyggelig aften, men al vuggen havde sat sit spor.

Næsten morgen var der atter morgenmadsbuffet i 7 Seas restauranten. Da vi havde nyt den – uden tømmermænd, pakkede vi vores ting, så vi var klar til at forlade Crown of Scandinavia klokken 11.

Konklusion på vores nytårs cruise med DFDS Seaways til Oslo 2010/2011
Min kæreste og jeg havde et rigtig hyggeligt nytårs cruise, hvor vi fik slappet af og nydt hinandens selvskab – noget man måske ikke altid får gjort derhjemme.

Samtidigt var det rigtig lækkert, at blive vartet op med den lækre mad, så vi havde ingen problemer med at slappe af og bare nyde turen.

Crown of Scandinavia færgen var pyntet stort op og der var en rigtig god stemning blandt alle gæsterne. På negativsiden var faktisk kun det gyngende skib, som fik forkortet vores nytårsaften en smule, men vejret kan vi næppe klandre DFDS Seaways for ;-)

Første aften var der ingen problemer med at skibet gyngede og da vi var afsted sidste gang – også om vinteren – gyngede det hverken på ud- eller hjemvej, så vi var nok bare uheldige med vejret, eller også bliver vi bare påvirket mere, end de andre gæster.

Positivt Negativt
Meget lækker mad Lidt for lang kø omkring buffeten torsdag
Festglade mennesker Det gyngende skib nytårsaften
Et gennemført arrangement
En rigtig god service
Mulighed for at slappe af

Nytårs cruise med DFDS Seaways til Oslo

Vores nytårs cruise med DFDS Seaways til Osl0 2010/2011 får 4 ud af 5 stjerner, for er rigtig godt arrangement.

Var du også ombord på Oslofærgen nytåraften eller har du været med på DFDS Seaways nytårsarrangement tidligere, så skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

VN:F [1.9.13_1145]
Var artiklen nyttig?
Rating: 4.5/6 (4 votes cast)
Anmeldelse: Nytårs cruise til Oslo med DFDS Seaways, 4.5 out of 6 based on 4 ratings
Del med dine venner og familie!
Dette indlæg blev udgivet i DFDS Seaways, Nytår, Oslo og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 Kommentarer til Anmeldelse: Nytårs cruise til Oslo med DFDS Seaways

 1. Pingback: Nytårs cruise - hold nytårsaften til søs på Oslo båden - læs guiden

 2. Iben Tagensen skriver:

  Det lyder godt nok lækkert! Sad selv lige og søgte på forskellige måder at holde nytår på, og dette lyder godt nok spændende! Fortsat god dag!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>