Frederikshavn til Oslo – minicruise med Stena Line


VN:F [1.9.13_1145]
Var artiklen nyttig?
Rating: 5.7/6 (3 votes cast)

København til Oslo på et minicruiseFra Frederikshavn til Oslo sejler rederiet Stena Line med deres store Stena Saga færge.

Ombord på skibet kan du hygge dig og nyde færgens mange faciliteter, sammen med den, eller dem du rejser sammen med. Imens sejler færgens kaptajn jer sikkert til Norges hovedstad.

På denne side kan du læse alt om ruten fra Frederikshavn til Oslo med Stena Line, så læs siden godt igennem, hvis du overvejer at tage på et minicruise fra Danmark til Norge.

For overskuelighedens skyld har vi opdelt siden på følgende måde:

 1. Praktiske informationer
 2. Ombord på skibet
 3. Minicruse priser og muligheder

Find det afsnit du ønsker at læse om, eller kig hele siden godt igennem.

Praktiske informationer

Mange afgange hver eneste uge
Stena Saga sejler fra Frederikshavn til Oslo cirka 5-6 gange om ugen. Du har mulighed for at sejle i dagstimerne eller om natten, alt afhængig af, hvilken afgang du vælger.

Du kan se de aktuelle afgangtider her. Du skal checke ind senest 30 minutter før den anviste afgangstid. Det anbefales dog at checke ind i god tid, så du undergår stress og en dårlig start på dit minicruise.

Om dagen tager sejlturen 9 timer og 50 minutter, mens den om natten tager 12 timer.

I perioden 3/1 til 13/1 2011 ligger færgen i planlagt dok, og det er derfor ikke muligt at sejle til Oslo i den periode. Første afgang fra Frederikshavn til Oslo er d. 14/1 2011.

Terminalen på Frederikshavns havn

Adressen på Stena Lines terminal er:

Færgehavnsvej 10
9900 Frederikshavn

Stena Line Terminal - Færgehavnsvej 10, Frederikshavn

Klik på kortet for at se det i stort format.

Har du en GPS navigation, så kan du taste følgende koordinat ind:

10.54365, 57.43459

Aldersgrænsen er 25 år, med visse undtagelser
Du skal være mindst 25 år for at rejse på minicruise fra Frederikshavn til Oslo med Stena line. Der er dog visse undtagelser:

 • Minicruise afgange mandag aften
 • Hvis du følges med forældre, foresatte eller gruppeleder

Er du under 18 år og skal rejse alene, så kræver det en fuldmagt, som du kan hente her.

Husk et gyldigt billed ID
Er du dansk statsborger, så behøver du ikke at medbringe dit pas, for at sejle med Stena Line til Oslo. Du skal dog medbringe et gyldigt billed ID, så du kan blive identificeret.

Et billed ID kan f.eks. være:

 • Pas
 • Kørekort
 • ID-kort fra bankinstitut med billede

Ombord på Stena Saga færgen kan du nyde overfarten til Oslo. Der er flere forskellige hyggelige og sjove ting at tage sig til. Dem kan du læse mere om lidt længere nede på siden. Ombord findes der også flere gode restauranter.

Du kan komme virtuelt ombord på skibet her.

Du har også mulighed for at vælge mellem flere forskellige kahytter. Med alle de forskellige valgmuligheder, har du mulighed for, at skræddersy et minicruise, der opfylder dine behov.

Kahytter – vælg standard der passer dig bedst
Når du rejser fra Frederikshavn til Oslo findes der fem forskellige kahyt-standarder. Den billigste hedder Økonomi og den dyreste og flotteste hedder Captains Class Minisuite.

På den måde kan du vælge den kahyt der passer til dit behov.

Økonomi: Økonomi kahytterne er de billigste ombord på Stena Saga. De befinder sig på dæk 2, som ligger under bildækket. Kahytterne har de mest nødvendige ting. Blandt andet er der et skrivebord og bad og toilet i kahytten. Der er ikke så meget plads, da de fire senge fylder en del, men hvis du bare har brug for den billigste kahyt, så er det Økonomi du skal vælge.
Standard: Standard kahytterne befinder sig lidt højere oppe, end Økonomi. Her har du også bad og toilet i kahytten. I forhold til Økonomi kahytterne, så er der også mere plads og der er gjort mere ud af, at gøre kahytterne hyggelige. Derudover kan du få en Standard kahyt med havudsigt, så du kan nyde indsejlingen igennem Oslo-fjorden – den er utroligt smuk! Kahytten findes både med to og fire senge.
Comfort Class: Vælger du en Comfort Class kahyt, så får du en flot havudsigt, en minibar med kolde forfriskninger og snacks. Du har også egen sofa, som du kan slappe af i. Derudover er der selvfølgeligt også bad og toilet i kahytten. Der er 3 senge i kahytten.
Comfort Class Plus: Her får du – udover det Comfort Class kahytterne også har – TV og internet opkobling. På den måde har du mulighed for, f.eks. at tjekke vejret i Oslo. Comfort Class Plus er den anden bedste kahyt ombord på Stena Saga, og der e 3 senge i kahytten.
Captains Class Minisuite: Vælger du at bo i en Captains Class Minisuite, bor du i den bedste og mest luksuriøse kahyt ombord på skibet. Du får din egen “lounge”, med kaffe, te og aviser. Derudover er der en sofagruppe. Og der er et skrivebord, TV og en buksepresse. Kahytten har også et stort badeværelse med bad og toilet. Derudover er der Mousserende vin, mineralvand, chokolade og frugtkurv i kahytten.

Minicruise restauranter

Nyd lidt lækker mad eller slap af i baren
Der findes flere forskellige restauranter og barer omborg på Stena Lines færge. Menuerne er varierede og der findes noget for enhver smag.

Metropolitan à la carte restaurant. Her kan du slappe af og nyde et rigtigt godt måltid mad sammen med den, eller dem du rejser sammen med. Indretningen er elegant og stilfuld og  der er en flot udsigt fra restauranten. Hvis du skal invitere din kæreste på middag, så er Metropolitan restauranten et godt bud.
Taste buffétrestaurant: I den store buffet kan du finde et bredt udvalg af lækre retter. Der er noget for enhver smag – uanset om du er til godt kød eller salater.
Forza Bar: På storskærmene kan du nyde en god fodboldkamp eller anden sport. Baren er flot og moderne indrettet, og du kan få kaffe i mange forskellige varianter. Har du mere lyst til en kold øl eller en drink, så kan det også sagtens lade sig gøre. Bliver du sulten mens du nyder en spændende kamp, så kan du bestille flere forskellige retter.
C-View Showbar: Det naturlige mødested om aftenen er C-View Showbar. Her kan du nyde levende musik og anden god underholdning. Og hvis du har lyst, kan du tage en lille sving-om. Om dagen kan du slappe af i de forskellige siddegrupper, der findes i baren.
Riva Bar: Her kan du nyde en stille drink eller bare slappe af med en god kop kaffe.

Minicruise Spa

Aktiviteter og underholdning på Stena Saga
Ombord på færgen er der masser af muligheder, for at nyde turen til Oslo. Stena Line har nemlig sørget for, at der er en masse hyggelige og sjove ting at tage sig til.

Velværecenter og SPA afdeling: I det lækre velværecenter Pure Nordic Spa kan du lade dig forkæle med alverdens behandlinger. SPA afdelingen er 750 kvadratmeter stort og blev bygget ombord på Stena Saga i starten af 2011. Hos Pure Nordic Spa kan du blandt andet få forskellige slags massager, få lavet manicure og pedicure. Og så kan du blive klippet. I alt er der over 45 forskellige behandlinger, og der er derfor rig mulighed for, at få noget ekstra luksus på din vej til Norge.
Bingo: Flere gange om ugen kan du spille bingo i Riva baren. Stena Line sætter en række flotte præmier på spil, som du kan vinde – hvis du er heldig. Banko-spillet er en sjov og hyggelig aktivitet for børn og voksne i alle aldre.
Besøg hos kaptajnen: Har du altid drømt om, at se “broen”, så har du mulighed for det, ombord på Stena Sage. Hver dag i midtugen inviterer kaptajnen dig nemlig indenfor på hans arbejdsplads. Besøget af gratis, men da der desværre ikke er plads til alle, skal man hente billetter i Guest Service.
Quiz: Elsker du også en god og udfordrende quiz? - så har du mulighed for at få styret din lyst. Underholdnings-mandskabet har nemlig en quiz klar til dig, og klarer du quizzen bedst, er der naturligvis en præmie.
Diskotek: I weekenderne bliver der festet igennem på diskoteket. Her kan du danse og have det sjovt til langt ud på natten, til de festlige toner fra højttalerne Alle er velkomne!
Lej en bærbar DVD-afspiller: Foretrækker du at nyde en god film i kahytten, så er der også mulighed for det. For 30 norske kroner kan du nemlig leje en bærbar DVD-afspiller, og for 50 norske kroner kan du leje en film. Du kan selvfølgeligt også medbringe en film hjemmefra og spare pengene til filmen.
Roulette og Black Jack: Er du ude på en hurtig gevinst, eller vil du bare have et hyggeligt spil Black Jack med vennerne, så har du også mulighed for det.
Gaming Arcade: Er du til de traditionelle arcademaskiner, så kan du få et” skud” spænding i gaming området på dæk 4.

Som du kan se, er der masser af muligheder for at få et sjovt og hyggeligt minicruise fra Frederikshavn til Oslo med Stena Line og deres Stena Saga færge.

Du kan komme på et minicruise fra Frederikshavn til Oslo for kun 175 kroner, for en enkelt billet. Ønsker du lidt mere luksus, så kan du betale lidt mere og få en bedre og mere hyggelig kahyt.

Uanset hvilken kahyt du vælger, så er prisen på et Stena Line minicruise dog yderst rimelig, når du faktisk får en hyggelig miniferie til søs.

Stena Line har lavet en såkaldt “Lavpriskalender”. Med den kan du finde det billigste minicruise, indenfor en given periode. Prøv den her.

Du kan også være heldig at finde et rigtig godt minicruise tilbud. På siden kan du også finde de aktuelle tema minicruises. Et tema kan f.eks. være, hvor du kombinerer et minicruise med en tur på ski.

I Danmark har du også mulighed for, at komme på et minicruise fra Esbjerg til Harwich, og fra København til Oslo med rederiet DFDS Seaways.

VN:F [1.9.13_1145]
Var artiklen nyttig?
Rating: 5.7/6 (3 votes cast)
Frederikshavn til Oslo - minicruise med Stena Line, 5.7 out of 6 based on 3 ratings

3 Kommentarer til Frederikshavn til Oslo – minicruise med Stena Line

 1. Pingback: Stena Line overtager rejsebueaet DTF Travel - læs om mulighederne

 2. Pingback: Minicruise til Polen - Tag til Polen med færge fra Sverige

 3. I næste uge tager vi på et to-personers mini-cruise med Stenaline, fra Frederikshavn til Oslo.
  Jeg skal nok vende tilbage med en lille beskrivelse af vore oplevelser.

  /Brian

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>