Ski regler – kender du dem, så du undgår ulykker?


VN:F [1.9.13_1145]
Var artiklen nyttig?
Rating: 6.0/6 (2 votes cast)

Ski regler der kan øge din sikkerhed

Det kan være farligt at stå på ski. Det må mange danskere sande, når de begiver sig ud på den årlige skiferie og ender i sengen med diverse skavanker

Men heldigvis findes der nogle ret simple ski regler og gode råd til skiløbere og folk på snowboard, så man kan minimere risikoen for ulykker på pisten markant.

1. Tag hensyn til andre
Når man står på ski eller snowboard, så er det vigtigt at man tager hensyn til de øvrige skiløbere på pisten, så man ikke udsætter hinanden for unødig fare.

2. Kontroller din fart og adfærd
Det kan være fristende at suse ned af bakken i høj fart, men det er vigtigt at man kontrollere fart og adfærd, i forhold til omgivelserne. Så hvis sigtbarheden er lav, eller der er mange andre på pisten, så er det vigtigt at man sænker farten. Det er også altid vigtigt at man har kontrol over skiene eller sit snowboard, så det ikke tager kontrollen over dig.

3. Den bagfra kommende vælger spor
En vigtig regel når man står på ski er, at det altid er den bagfra kommende skiløber, der vælger sit spor, når han er på vej ned ad pisten. På den måde kan man planlægge sit løb, så man ikke bliver til gene for den forankørende, som af gode grunde, ikke kan se, hvem der kommer susende bagfra.

4. Overhæl som du vil, men tag hensyn
I forhold til biltrafikken så er der ingen regler for, hvordan man må overhæle på en pist, da du må overhæle både inden- og udenom. Det er dog vigtigt at pointere, at man ikke må overhæle uden at tage hensyn. Derfor skal man altid give plads til den forankørende, så han/ hun kan svinge uden at føle sig generet.

Det er også vigtigt at have for øje, at den forankørende kan miste kontrollen over sine ski eller sit snowboard, så hold altid ekstra afstand, når du overhæler.

5. Orienter dig før du sætter i gang
Før du sætter i gang ned at pisten, skal du altid orientere dig både opad og nedad, så du ikke konflikter med andre skiløbere eller folk på snowboard, der allerede er i fart.

6. Stands ikke unødvendigt på pisten
Det er vigtigt at man ikke standser udnødvendigt på en pist, da andre kan komme i høj fart. Er du så uheldig at falde, så skynd dig op og træk så langt ude i siden som muligt, så du ikke er til gene for de andre skiløbere.

Du skal være særlig opmærksom ved snævre eller snoede steder på pisten, da det ofte er her, der kan ske ulykker.

7. Til fods på pisten
Ser du dig nødsaget til at gå på pisten, så træk helt ude i siden, så de andre skiløbere, kan færdes frit, uden at blive generet.

8. Respekter og overhold skiltning
Rundt i terrænet kan der være opsat skilte, der skal gøre det sikre at færdes på pisterne. Derfor er det en rigtig god ide at overholde dem, da de er opsat for dit eget bedste.

9. Hjælp hvis uheldet er ude
Hvis der sker en ulykke, mens du er på pisten, så har du pligt til at hjælpe den tilskadekommende. Ser du derfor en der falder, så gå over til vedkommende og spørg om han/ hun er okay, selvom det ikke ser slemt ud.

10. Identificer dig selv ved en ulykke
Hvis du bliver impliceret i en ulykke eller er vidne til en, der er kommet til skade, så er det vigtigt at der bliver udvekslet navn og telefonnumre, også selvom du ikke er direkte involveret i ulykken.

Du kender sikkert de fleste af de ski regler og gode råd, men samtidigt kan det være en god ide at få dem opfrisket, inden du begiver dig på skiferie. Vi har det jo med at glemme.

De sidste gode råd, som du ikke skal glemme Lær børnene de simple ski regler
Hvis du rejser med børn, så kan det også være en rigtig god ide, at fortælle dem om de basale regler, så de i en tidlig alder, lærer at færdes på skipisterne.

Husk også at være i god form, når du tager på skiferie, det kan nemlig hjælpe mod mange led- og muskel skader, som nemt kan opstå. Det kan også være en rigtig god ide at tage på skiskole – også selvom man føler sig øvet.

Ps. Hvis du ikke har helt styr på alle de ting du skal have med, så har vi udarbejdet en pakkeliste, som du frit kan benytte. Få en gratis skiferie pakkeliste.

VN:F [1.9.13_1145]
Var artiklen nyttig?
Rating: 6.0/6 (2 votes cast)
Ski regler - kender du dem, så du undgår ulykker?, 6.0 out of 6 based on 2 ratings
Del med dine venner og familie!
Dette indlæg blev udgivet i Skiferie og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>