Stena Line går nye veje for et bedre miljø


VN:F [1.9.13_1145]
Var artiklen nyttig?
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Vindmøller til søs - nu også på Stena Line færge

Nu findes der også vindkraftværker på skibe – Stena Lines nye satsning.

Som den første færge i verden har Stena Lines færge Jutlandica fået installeret et vindkraftværk, der skal være med til at producere strøm til passagerene ombord, mens de bliver sejlet fra Frederikshavn til Gøteborg og tilbage igen.

De to vindkraftværker er et led i et stort miljøprojekt, der indeholder 200 forskellige punkter som alle skal gøre Stena Line mere miljøvenlige.

Vindkraftværkerne er placeret på færgens stævn og det er meningen at de skal være med til at skabe strøm til færgens belysning om bord. I løbet af et år vil turbinerne producerer cirka 23.000 kWh, hvilket svarer til forbruget hos fire almindelige danske husstande.

De to værker har også den sidegevinst at de mindsker vindmodstanden og heraf en ikke uvæsentlig reduktion af olieforbruget. Faktisk bliver besparelsen så stor, at den svarer til hele 28 hustandes forbrug af olie til opvarmning i et helt år.

Forhåbentligt kommer vi til at se mange flere spændende miljøtiltag fra rederierne i årene frem og det bliver spændende at se om DFDS Seaways lanceret et lignende tiltag.

VN:F [1.9.13_1145]
Var artiklen nyttig?
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Stena Line går nye veje for et bedre miljø, 6.0 out of 6 based on 1 rating
Del med dine venner og familie!
Dette indlæg blev udgivet i Gøteborg, Stena Line og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>